بازار مشهد التهابی ندارد ۷۱ کیلوگرم شمش طلا فروخته شد (۱ خرداد ۱۴۰۳) دستاورد‌های آیت‌ا... رئیسی برای اقتصاد ایران اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی در دولت سیزدهم آپارتمان‌های ۸۵ متری را در منطقه ایثارگران مشهد پیدا کنید (۱ خرداد ۱۴۰۳) صنعت بیمه در فروردین سال جاری ۸.۹ همت خسارت پرداخت کرده است جریمه سنگین در انتظار بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد؟ پرونده قاچاق یک میلیون و ۷۱۶ هزار لیتر نفت کوره یارانه‌ای بر روی میز تعزیرات خراسان‌رضوی دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور
سرخط خبرها

کارگران سرکارند، خبری از تأیید حق مسکن در هیئت دولت نیست

  • کد خبر: ۳۴۱۹۸
  • ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۳
  • ۱
کارگران سرکارند، خبری از تأیید حق مسکن در هیئت دولت نیست
 رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار با گلایه از وزیر کار برای عدم تصویب مصوبه حق مسکن در هیأت دولت گفت:دولت کارگران را سرکار گذاشته است، رقم ۲۰۰هزارتومان در شرایط فعلی برای کارگران حائز اهمیت است. چرا کارگران برای دولت اهمیت ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار، درباره آخرین وضعیت حق مسکن کارگران گفت: فعلاً خبری از تأیید حق مسکن در هیئت دولت نیست. نمایندگان کارگران گلایه خود را مطرح کرده اند، اما طرف مقابل که دولت است در مقابل این موضوع سکوت کرده است.

 

وی ادامه داد: در بحث حق مسکن دو موضوع مطرح است. بحث اول ماهیت وجودی مبلغ و ریالی آن است. در شرایطی که هزینه‌هایی برای بهداشت به خانواده‌ها تحمیل شده است. اگر یک خانواده ۴ نفره روزانه به ۴ ماسک نیاز داشته باشد، به طور متوسط روزانه ۱۰ هزارتومان هزینه ماسک دارد. بنابر این حداقل ماهیانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزارتومان هزینه ماسک است. این رقم به جز هزینه‌های مواد شوینده و بهداشتی است.

 

توفیقی گفت: اکثر کارخانه‌ها ساعت‌های اضافه کاری را حذف کرده اند و تیراژخود را کاهش داده اند و برخی دیگر نیز با ظرفیت پایین تری مشغول فعالیت هستند. این موارد به معنی این است که درآمد کارگران هم کاهش یافته است. زمانی که قیمت‌ها افزایش می‌یابد و درآمد مردم کفاف خرید کالا را نمی‌دهد، فروش کم می‌شود. تقاضا در حال حاضر به دلیل نبود صادرات به صورت کامل و کاهش قدرت خرید کارگران کم شده است. در چنین شرایطی کارفرمایان در اولین گام با کاهش تقاضا، اضافه کار‌های کارگران را کم می‌کنند.

 

چرا افزایش حق مسکن در هیئت دولت تصویب نمی‌شود

 

رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار گفت: به جز اینکه بحث حق مسکن در هزینه‌های زندگی کارگران نقش دارد؛ بار روانی هم برای کارگران دارند. روزانه تعداد زیادی ازکارگران به نمایندگانشان مراجعه می‌کنند و پیگیر این مسئله هستند که چرا افزایش حق مسکن در هیئت دولت تصویب نمی‌شود؟

 

توفیقی با طرح این سوال که آیا افزایش حق مسکن کارگران جز اولویت‌های هیأت دولت نیست؟ گفت: وزیرکار به عنوان بدنه هیأت دولت باید به دنبال این می‌بود که مصوبه افزایش حق مسکن کارگران خارج از نوبت بررسی می‌شد. با وجود اینکه جلسه هیأت دولت هر هفته برگزار می‌شود، چرا افزایش حق مسکن کارگران برای دولت مهم نیست؟ وزیرکار به عنوان رئیس شورای عالی کار و بدنه دولت در آخرین جلسه شورای عالی کار قول داده بودند که مصوبه افزایش حق مسکن کارگران خارج از نوبت در جلسه هیأت دولت بررسی شود. اما متأسفانه چنین نشد.

 

وی اظهار داشت:در شرایطی که استرس زندگی کارگران را فراگرفته است، کار دولت صحیح نیست که کارگران را برای ۲۰۰ هزار تومان منتظر گذاشته است. زمانی که وزیر کار منشور حقوق شروندی را تصویب می‌کند، چگونه است که حق و حقوق کارگران برایش مهم نیست. حتی اگر می‌خواهند مصوبه را تصویب نکنند، به صراحت اعلام کنند، چرا کارگران را سرکار گذاشته اند؟ تکلیف کارگران را مشخص کنید. این با آموزه‌های اخلاقی ما و روح دین ما همسان نیست که کارگران را سرکار گذاشته اید.

 

توفیقی گفت: در صورتی که حق مسکن تصویب شود، حداقل هزینه ماسک کارگران تأمین می‌شود. معاون وزیرکار در پاسخ به سوال خبرنگار درباره تصویب افزایش حق مسکن گفته است که ما هم منتظر هستیم. جنس انتظار کارگران با دولت فرق دارد. کارگران می‌توانند بگویند که ما منتظریم,، اما معاون وزیرکار که نباید بگوید ما هم منتظریم تا حق مسکن تصویب شود. معاون وزیرکار در پاسخ به پیگیری برای تصویب حق مسکن باید بگوید، ما این مطالبه کارگران را از هیئت دولت پیگیری می‌کنیم تا سریعتر تصویب شود؟!

 

وی بیان کرد: کارگران از دولت می‌خواهند که هر چه سریعتر تکلیف کارگران را مشخص کند. این پیگیری جز وظایف دبیرخانه شورای عالی کار است. معاون روابط کار وزیرکار، دبیر شورای عالی کار است چطور منتظر است تا این مصوبه تصویب شود. به جای انتظار باید پیگیری برای تصویب افزایش حق مسکن کارگران را از دولت داشته باشد.

 

 جلسه ۲۹۲ شورای عالی کار در تاریخ ۱۷ خرداد ماه با حضور شرکای اجتماعی برگزار شد مقرر شد تا حق مسکن کارگران از ۱۰۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یابد. اجرای این مصوبه منوط به تصویب در هیئت وزیر شد.

 

پس از آن در ۳۱ خرداد ماه محمد شریعتمداری، وزیرکار طی نامه‌ای به جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نوشت: به استحضار می‌رساند بر اساس ماده ۲ اصلاحی قانون راجع به طبقه بندی مشاغل و برقراری کمک هزینه مسکن کارگری مصوب ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی کمک هزینه مسکن برای کارگران مشمول قانون کار سالیانه توسط شورای عالی کار تعیین و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.

 

در اجرای قانون مذکور شورای عالی کار در جلسه ۲۹۲ مورخ هفدهم خرداد ۹۹ با افزایش کمک هزینه مسکن کارگران از ماهیانه یک میلیون ریال به ماهیانه ۳ میلیون ریال موافقت نموده است لذا خواهشمند است دستور فرمایید متن پیشنهادی زیر با قید فوریت در هیئت وزیران مطرح شود.

 

هیئت وزیران در جلسه به پیشنهاد شورای عالی کار و به استناد ماده ۲ اصلاحی قانون راجع به طبقه بندی مشاغل و برقراری کمک هزینه مسکن کارگری موظف ۱۳۷۰ تصویب کرد کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار از ابتدای تیر ۹۹ مبلغ سه میلیون ریال تعیین می‌شود.

 

علی رغم اینکه طبق گفته‌ی وزیرکار حق مسکن می‌بایست از تیر ماه به حقوق کارگران افزوده شود؛ اکنون تیر ماه رو به پایان است و هنوز مصوبه حق مسکن تصویب نشده است و این مسئله باعث نگرانی جامعه کارگری را فراهم آورده است. علاوه بر عدم تصویب آن، مسئله‌ی دیگری که باعث دلخوری جامعه کارگری شده است. تأکید وزیر کار بر اجرای افزایش حق مسکن از ابتدای تیر ماه است. نمایندگان کارگری خواستار اجرای مصوبه افزایش حق مسکن از ابتدای سال هستند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
0
0
دیگه ازاین زندگی بااین درآمدخسته شدم من خونه دارم ولی به خدا شوهرم حقوق میگیره چون خودم مریض هستم وپول دارو میدم هرماه کم میارم انقدر حساب کتاب میکنم دیونه میشم چرادولت مارو سرکارمیزاره انقدردردودل دارم میخوام بنویسم ولی نمیتونم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->